O nama

O NAMA

Radio Sova je jedini studentski radijski program u Rijeci, a nastao je kao suradnja Radio Rijeke i Sveučilišta u Rijeci.

Već devet godina (od 29.01.2010.) Radio Sova emitira se na frekvencijama Radio Rijeke svake večeri, od 22:30 do 01:00 sat. Tematike emisija su razne, ali uvijek prilagođene studentima. Četrnaest emisija emitira se svakog tjedna, a posvećene su raznim područjima – od glazbe preko informativnog programa do promocije studentskih aktivnosti.

S frekvencije 104,7 čut ćete o studentskim problemima, intervjue sa zanimljivim studentima, informacije o studentskim aktualnostima i još mnogo toga. Sa Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci surađujemo na svakodnevnoj razini pokrivajući novitete iz svih projekata koje SZSuR financira.

Redakciju čini dvadeset studenata i studentica s gotovo svih riječkih fakulteta, raspodijeljenih u nekoliko redakcija – informativnu, kulturnu, sportsku i glazbenu. Svakog dana, ili bolje rečeno, svake noći program realiziraju najmanje tri osobe – glazbeni urednik i voditeljsko-novinarski par. Upoznaj nas!

Radio Sova nije jedini hrvatski studentski program. Uz Rijeku, studentske radijske programe imaju još Dubrovnik, Osijek, Split i Zagreb.

Bitna karakteristika Radio Sove je i obučavanje studenata za rad u radijskom novinarstvu, glazbenoj produkciji i tonskoj realizaciji radijskih programa. S obzirom da u Rijeci nemamo studij novinarstva rad na Radio Sovi idealna je prilika svim studentima koji svoju budući profesionalni život vide u medijima.

 

PROJEKTI KOJE PROVODIMO

Uz praćenje studentskog života svakog dana, Radio Sova provodi i godišnje projekte.

Najveći od njih je proslava rođendana prvi vikend u veljači. Uz bendove koji se na taj način promoviraju, karakteristika Sovinih rođendana je i veliki broj posjetitelja koji i na ovaj način saznaju za Radio Sovu. Naravno, uvijek je prisutna i nezaboravna torta.

Godine 2017. Radio Sova i Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci bili su domaćin i organizator seminara “HearMe”, seminara koji dva puta godišnje okuplja predstavnike studentskih radija iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Održan u travnju 2017., “HearMe” je okupio 50 predstavnika studentskih radija iz regije. Ovo nije bio prvi put da Rijeka organizira “HearMe”. Radio Sova bila je domaćin i u rujnu 2011., godinu i pol nakon što je studentski radijski program u Rijeci pokrenut

Suradnja Radio Sove i Radio Rijeke proteže se na mnoga polja, a jedno od zabavnijih je tradicionalno zajedničko sudjelovanje u karnevalskoj povorci. Slabije je poznata činjenica da je 1449. godine  Gradsko vijeće donijelo odredbu kojom se zabranjuje prekrivanje lica maskom (s izuzetkom gostiju maskiranog plesa u Kaštelu), što se tada strogo kažnjavalo. Odredbom se pokušao održati javni red i spriječiti slobodno kritiziranje vlasti, ali povijest svjedoči da je Karneval pobijedio sve zapreke i (p)ostao praznik veselja, duhovitog i često kritičkog komentiranja tekućih događaja, mogućnost da svi bar na kratko budu što žele. 

U suradnji s Radio Rijekom, Sove već tradicionalno sudjeluju na riječkoj regati (Fiumanka). Poručuju da nisu moreplovci, već radijski voditelji pa se ne mogu pohvaliti zapaženim rezultatima, ali ionako je bitno sudjelovati. Tko zna, možda već dogodine Sove iskoriste dobar vjetar i ostave ostale natjecatelje iza sebe. Možda… lijepo je sanjati…

Pregršt je projekata na kojima Sove pomažu, bilo kao medijski partner, volonteri, organizatori ili na bilo koji drugi način čime se Radio Sova istaknula kao nezaobilazni dio Sveučilišta u Rijeci.

KAKO SE PRIKLJUČITI

Dva puta godišnje na Radio Sovi održavaju se audicije za nove voditelje, novinare, tonske realizatore i glazbene urednike. Uskoro je nova audicija, a više informacija bit će objavljeno na našem webu i Facebook stranici

Čujemo se na 104.7

#RadioSova #SovaVlada