garyclarkjr

AlterBlues uz Gary Clark Jr.

Ovog petka posvetili smo emisiju Gary Clark Jr.

Gary Lee Clark Jr. rođen je 15. veljače 1984. u Austinu, u Teksasu. Na glazbenoj sceni vrlo brzo se nametnuo svojom inventivnošću i neospornom kvalitetom. Ovaj pjevač i multiinstrumentalist (svira gitaru, bubnjeve, trubu, klavijature i usnu harmoniku) oduševljava svojom umjetničkom snagom ama baš sve!

Na sceni je od 1996. i njegovo glazbeno biće sve impresivnije zauzima prostor koji nije nimalo jednostavno osvojiti. Poput velikih blues, rock, jazz i soul glazbenika Gary Clark Jr. ulazi u društvo uistinu velikih improvizatora kako svoje generacije, tako i našeg vremena. Naime, ovaj mladi glazbenik u posljednjih nekoliko godina snažno se afirmirao. Mnoge podsjeća na Robert Johnsona, Jimi Hendrixa, Curtis Mayfielda..

Za početak smo poslušali pjesmu sa njegovog prvog albuma “Worry No More” iz  2001.godine i “When My Train Pulls In”, zatim pjesmu “Bright Lights” sa istoimenog EP-a iz 2011.godine.

Pjesma “When My Train Pulls In” našla se i na albumu “Blak and Blu” iz 2012.godine, zatim i “Live” albumu iz 2014.godine.  Slušali smo pjesme “Our Love” sa albuma “The Story of Sonny Boy Slim” iz 2015.godine, zatim pjesmu “Come Together” koju je obradio za potrebe soundtracka iz filma Justice League.

Ove godine Gary je izdao novi album “This Land”, točnije 01.ožujka. U intervjuu za magazin Rolling Stone, Gary je otkrio kako će se na albumu naći sve od “epskih pjesama u stilu Princea” do “dub- reggae jammanja”.

Najavni singl “This Land”, pripada u domenu “eksplozivnog” rock ‘n’ rolla na koji je Clark Jr. naviknuo svoju publiku. U moćnom singlu, Clark Jr. progovara o rasizmu s kojim se susretao tijekom života, a za Rolling Stone je o toj temi izjavio:

Smatram da je u ovom trenutku u vremenu, ako imate mikrofon glasniji od drugih, potrebno progovoriti o tom bijesu.”