Zelena Čistka

U sklopu nacionalnog projekta Zelena Čistka, u subotu čistit će se staza od tunela Banska vrata do korita Rječine, te uz samo korito Rječine prema starim mlinovima. Na samom koritu Rječine održati će se i predavanje o industrijskoj baštini te mini zakuska proizvodima iz Špajze. Ova inicijativa je najava ozbiljnijeg bavljenja zonom Školjića i kanjonom Rječine, u čemu će tijekom 2019. i 2020. sudjelovati i Špajza, kao jedan od partnera Rijeka 2020, programskog pravca Slatko i slano.

Sutra na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci dogoditi će se susret suradnje između delegacije s Hyogo College of Medicine iz Japana i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Medicinski fakultet u Rijeci od 2007. godine ima potpisan bilateralni ugovor s Hyogo College of Medicine iz Japana u području razmjene studenta na temelju kojega kontinuirano, svake godine tri studenta iz Hyogo College of Medicine dolaze na 4-tjednu praksu na Katedre Medicinskog fakulteta u Rijeci te tri studenta s Medicinskog fakulteta u Rijeci odlaze u Hyogo College of Medicine, na 4- tjednu praksu iz područja medicine i dentalne medicine.

U ponedjeljak 15. travnja u 18 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka (prizemlje Dvorane mladosti) bit će održano gostovanje američke spisateljice Katherine Arden, autorice hvaljene trilogije “Zimska noć” s knjigama “Medvjed i Slavuj”, “Djevojka u tornju” i “Zima za vješticu” koja nakon Osijeka, Zagreba i Splita završava svoje gostovanje u Hrvatskoj upravo u Rijeci.