“The Witch” of Rock and Roll – Magična Stevie Nicks

Stephanie Lynn Nicks, poznatija kao Stevie Nicks, rođena je 26. svibnja 1948. godine u Phoenixu, Arizoni.

Nicks je javnosti poznata kao glavna vokalistica jednog od najvećih rock bendova svih vremena, Fleetwood Mac.
Rolling Stones Magazin ju je imenovao jednom od 100 najboljih tekstopisaca i vokalista svih vremena, dok je u Rock and Roll Hall of Fame ušla čak dvaput, 1998. kao član Fleetwood Mac-a, a 2019. kao solo izvođačica, čime je postala prva žena u povijesti koja je dvaput primljena u Kuću slavnih. 

Ovo je dama koja itekako zaslužuje predvoditi naše snažne žene u emisiji Pussy Power.

Stevie se pridružila bendu Fleetwood Mac 1975. godine, zajedno sa svojim tadašnjim dečkom, Lindsey Buckingham-om. Nakon njihovog pridruživanja bendu nastaje album Rumors, koji je proglašen petim najprodavanijim albumom svih vremena, prodan čak u 40 milijuna kopija diljem svijeta.

Na tom albumu se nalazi i njhov prvi number one hit, pjesma Dreams.

Zbog njenog zanimljivog stila i crne boje koja joj je prevladavala u ormaru, često je dobivala kritike javnosti i prozivanja da je vještica te da vjeruje u crnu magiju, na što je ona čvrsto odgovorala da nije vještica te da nosi crno iz razloga što ju čini mršavijom. No, njezine su pjesme uvijek bile s dozom misterije i magije, poput pjesme Rhiannon, koja je nastala nakon što je pročitala knjigu zvanu Triad, čiji je glavni subjekt Velška božica. Međutim, ona bi tu pjesmu na koncertima predstavljala uvodom – Ovo je pjesma o Velškoj vještici. Jednostavno je voljela zadirkivati javnost. 

Za kraj vam donosimo par činjenica o Stevie:
1. Prije no što se pridružila Fleetwood Mac-u nastupala je, zajedno s Lindsey-jem, u bendu Fritz. Često bi bili predgrupa velikim izvođačima poput Janis Joplin i Jimi Hendrix-u, koji joj je jednom prilikom tijekom nastupa čak i posvetio pjesmu.
2. Stevie je bila velika partijanerica tijekom svoje mladosti, te je zbog zabave koja je trajala 48 sati, a prilikom koje je zaboravila izvaditi leće, umalo ostala bez vida. Također joj je zbog prevelikog konzumiranja droge nastala rupa u nosu, koju nije željela operirati zbog straha da joj ne promijeni način pjevanja.
3. Njena pjesma Edge of Seventeen mlađim generacijama poznatija je kao početak pjesme Bootylicious od Destiny’s Child. Zanimljivo je da se Stevie pojavljuje na početku spota pjesme navedene grupe, s čime na svoj način daje pristanak u preuzimanju dijela pjesme.

Kratku biografiju ove velike rock legende završavamo s tekstom jedne od njenih pjesama gdje ukratko objašnjava sve: 

„What has rock and roll ever done for me? Everything.”