Sanitas 2019

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci svečano je otvoren 2. Studentski kongres zaštite zdravlja – Sanitas 2019. Riječ je o stručno-znanstvenom kongresu čija su ciljana publika studenti biomedicinskih smjerova i prirodnih znanosti iz Hrvatske i šire regije. Dva dana kongresa, na kojem sudjeluje stotinjak sudionika uključuju pozvana predavanja stručnjaka iz raznih grana znanosti, studentska usmena i poster izlaganja te tematske radionice.

 

CTK Rijeka sudjeluje u kampanji Dani medijske pismenosti te organizira dvije besplatne radionice koje će građane poučiti kako analizirati sadržaj koji su stvorili drugi te vještine analiziranja i vrednovanja koja otvaraju vrata novim načinima korištenja interneta.

 

Sveučilišni Savjetovališni Centar u suradnji s Udrugom slijepih Primorsko – goranske županije organiziraju  Radionicu Brailleovog pisma koja će se održati 16. travnja u 15 sati u Akvariju Kampusa Sveučilišta u Rijeci. Svi zainteresirani moraju se prijaviti do 14. travnja putem prijavnice dostupne na Facebook stranici Sveučilišnog Savjetovališnog Centra.

 

Subotu od 9 do 13 sati na riječkom Korzu obilježit će se Svjetski dan zdravlja. Uz tradicionalno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, mjerenje očnog tlaka, pregled zuba za djecu te dijeljenja edukativnih brošura, u rekreativno-zabavnom dijelu programa sudjelovat će Društvo sportske rekreacije Zumba Rijeka  i bend Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci „Dijagnoze“.