4. Kongres hitne medicine

Danas je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci svečano otvoren 4. Kongres hitne medicine s međunarodnim sudjelovanjem, koji se u organizaciji  studenata i studentske udruge FOSS MedRi i suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, Kliničkim bolničkim centrom Rijeka te Zavodom za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije od 29. do 31. ožujka održava na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Danas je održan Prosvjed mladih za klimu u Zagrebu koji je dio globalnog pokreta fridaysforfuture! Zagrebačkim prosvjednicima priključili su se i organizatori riječkih prosvjeda koji kažu da je u pripremi novi prosvjed u Rijeci. Odaziv je bio nešto manji nego prije dva tjedna no Hrvatskom Saboru uručeni su klimatski zahtjevi učenika i studenata.

U subotu, 30. ožujka 2019. godine, u 10 sati, utrkom Trsatskim stubama započinje ovogodišnji festival sporta i rekreacije Homo si teć.Ovogodišnji festival “Homo si teć” traje od 30. ožujka do 14. travnja i objedinjuje čak 10 različitih utrka

U subotu u 20.30 sati, na jedan sat bit će ugašena rasvjeta na više lokacija u Rijeci, u sklopu svjetske akcije Sat za planet Zemlju. Gašenjem svjetala Rijeka se i ove godine pridružuje akciji koju organizira WWF svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, odnosno njezina podružnica u Hrvatskoj WWF Adria.

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka i Aktiv darivatelja krvi Jelenje organiziraju akciju darivanja krvi sutra of 8 do 14 u Domu kulture Dražice.

Više o ovim temama poslušajte u večerašnjem izdanju Sove info: