Fridays for Future

Nakon uspješnog prošlotjednog prosvjeda, na ulice su ponovno izašli mladi Grada Rijeke kako bi podržali kampanju “School strike 4 climate”. Ovoga puta u mnogo većem broju prosvjedovali su učenici gotovo svih riječkih srednjih škola uz podršku studenata. School strike for climate, još poznatiji kao Fridays for Future, Youth for Climate ili Youth strike 4 climate je internacionalni pokret studenata i učenika koji svojim demonstracijama zahtijevaju promjene kako bi se spriječilo daljnje globalno zatopljenje.

Od ponedjeljka do nedjelje održat će se All Digital Week uz čak 16 besplatnih radionica. All Digital Week je sedmodnevna paneuropska kampanja kojom se od 2010. godine popularizira korištenje interneta i novih tehnologija.

U organizaciji Udruge žena operiranih dojki Nada, u subotu, na Korzu (ispred Gradske vijećnice), održat će se obilježavanje Dana narcisa. Cilj ovogodišnje humanitarne akcije u sklopu Dana narcisa je prikupljanje sredstava za bolesničke krevete za Klinike za kirurgiju Zavoda za opću i onkološku kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka i rad Udruge Nada.

Više o ovim temama poslušajte u večerašnjem izdanju Sove info: