Alt koji osvaja – Riječanka Tina Vukov

Tina Vukov je hrvatska pjevačica, rođena je 1988. godine u gradu Rijeci. Unuka je brata velikog hrvatskog pjevača Vice Vukova. Već kao 13ogodišnjakinja po prvi puta ulazi u studio. Đorđe Novković, tadašnji šef hrvatske diskografske kuće Croatia Records prepoznao je njezin talent te je Tina sa svojih 14 godina popisala ugovor s diskografskom kućom. Naredne godine, Tina je nastupila na Dori – Hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije. Pjevala je pjesmu “Tuga dolazi kasnije” u suradnji s Matija Dedić triom. Za hrvatsku diskografsku nagradu Porin 2007. godine bila je nominirana u čak šest kategorija, a osvojila je dva, jednog u kategoriji Novi izvođač godine, a drugog u kategoriji Najbolja ženska vokalna izvedba i to za pjesmu “Il treno per Genova”. 

Nakon duže stanke, 2014. Tina Vukov vraća se na glazbenu scenu sa singlom “666”. Nakon pop pjesama, odlučila je promijeniti stil pa je tako ova pjesma mnogo drugačija od onoga što je radila prije.

Nadamo se da neće stati na dosadašnjem radu i da nam uskoro priprema nešto novo. A što je do sada sve ostvarila u glazbenoj karijeri poslušajte u emisiji Pussy power: