Udruga Rio’s zna kako napraviti najslasniju pizzu

Udruga Rio’s prva je u Hrvatskoj koja provodi edukaciju novih pizzaiola. Kroz tečaj od 20 radnih dana zaljubljenike u pizzu uči se sve o pripremi, ali i radnoj etici te samom pristupu poslu pizzaiola. Svakog petka prati se napredak polaznika tečaja koji prolazi kroz simulaciju rada u pizzeriji i gostima (kušačima) priprema ono što je tog tjedna naučio.

Kušači su građani koji su se priključili udruzi. Oni ne moraju znati pripremiti pizzu već ju samo žele pojesti i tako kreiraju stvarnu situaciju onima koji se uče zanatu pizzaiola potičući ih na još veći napredak. U prosincu započet će radionice za djecu i građane “Moja prva pizza” u kojoj će kroz četverosatni tečaj učiti o pizzi kao jelu, te izraditi svoje prve pizze. 

Udruga Rio’s osim edukacije mladih i pomoći pri zapošljavanju potiče i projekt “Kupujmo Hrvatsko” pa koriste 99% hrvatskih namirnica na svojim pizzama. Dodatne informacije mogu se naći na njihovim društvenim mrežama.

Na Radio Sovi gostovao je Mario Grujić, predsjednik Udruge Rio’s. Otkrio nam je odakle pizza potječe te kako je prvi put došla u Hrvatsku. Što je još zanimljivo poručio saznajte u razgovoru: