Make a move

Projekt pod nazivom “Make a move – Umjetnički inkubator za suvremeno europsko neinstitucionalno kazalište ” predstavljen je u Ri HUBu. Ovaj međunarodni projekt Kreativnog laboratorija suvremenog kazališta KRILA odobrila je Europska komisija u sklopu programa Kreativna Europa.

Novi zakon o studentskim poslovima prihvaćen je na sjednici sabora. Zakon o obavljanju studentskih poslova prvi je zakon koji će uređivati institut studentskog rada. Ovim zakonom raste minimalna satnica koja će biti jednaka na državnoj razini te će ona iznositi oko 21 kn. Stupanjem zakona na snagu studentski rad bit će omogućen i izvanrednim studentima koji nisu u radnom odnosu.

U Auli Magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci održana je dodjela potvrda dobitnicima inicijalnih potpora mladim istraživačima za 2017. i 2018. godinu. Financijska sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja dodjeljuju se kao poticaj istraživačkoj djelatnosti znanstvenicima koji su na početku svojih znanstvenoistraživačkih karijera.

CeKaPe Rijeka započeo je prijave za novu radionicu pod nazivom “Duboki zarez – radionica kreativnog mišljenja i kritike”. Radionica nudi polaznicima uvid u razumijevanje kritičara kao svojevrsnog tumača i voditelja drugim čitateljima.

Više o ovim temama poslušajte u večerašnjem izdanju Sove info: