Gruzijsko-britanska melodija Katie Melue

Ketevan “Katie” Melua, je gruzijsko – britanska pjevačica, glazbenica i spisateljica. Rođena je 1984. u gruzijskom gradu Kutaisi. Zbog gruzijskog građanskog rata, Katie zajedno s obitelji napušta Gruziju i seli u Sjevernu Irsku, a 1998. nastanjuju se u Londonu. Završava gimnaziju u Londonu i upisuje školu za primijenjenu umjetnost. U to vrijeme počinje pisati svoje prve pjesme i upoznaje svog budućeg menadžera Mikea Batta. 

Prvi studijski album “Call off the Search” objavila je 2003. godine. U prvih 5 mjeseci prodano je više od 1,8 milijuna primjeraka i album se penje na vrhove britanskih top ljestvica. U rujnu 2005. godine Katie Melua izdaje svoj drugi album pod imenom “Piece by Piece”. Drugi je album ponovio uspjeh prvog te time dokazao glazbenu kvalitetu ove mlade umjetnice. 

Ova zanimljiva pjevačica drži i Guinnessov rekord za najdublji koncert u moru. Naime, na današnji dan 2006. godine, održala je koncert na dubini od 303 metra u Sjevernom moru, na dnu platforme za crpljenje prirodnog plina.

Više o zanimljivoj pjevačici poslušajte u emisiji Pussy power: