Znanost i društvo

Predsjednik Njemačke nacionalne akademije znanosti i najstarije znanstvene akademije u svijetu Leopoldine, Jörg Hacker posjetio je Sveučilište u Rijeci te je održao predavanje na Medicinskom fakultetu s temom “Znanost i društvo – infektivne bolesti kao primjer“.

„Izazovi globalnih promjena – svijet na raskrsnici“ tema je izlaganja koje je održao ugledni diplomat Budimir Lončar u organizaciji grada Rijeke, Sveučilišta u Rijeci te  Centra za napredne studije jugoistočne Europe. Osim predavanja, predavač je posjetio brod Galeb te izrazio  podršku gradskom projektu obnove broda i njegovog pretvaranja u brod-muzej.

Maturanti riječke srednje Građevinske tehničke škole odlučili su se za hvalevrijednu akciju pred sutrašnju Norijadu. Tako oni sutra neće brašnom zabijeliti Korzo, nego su danas pekli i prodavali palačinke građanima Rijeke. Prikupljene donacije namijenili su Udruzi Portić na Kantridi.

Završile su prijave za za izbor studentskih predstavnika u studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Rijeci. Studentski izbori održat će se 5. lipnja 2018. godine od 8 do 20 sati. Više informacija o izborima potražite na sz-ri.com

Više o ovim temama poslušajte u Sovi info: