Benjamin Goertzel na Kampusu Sveučilišta u Rijeci

”Umjetna inteligencija’’ naziv je predavanja koje je prof. Benjamin Goertzel održao na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, kao i razgovor sa studentima i kolegama. Prof. Goertzel  je matematičar, kognitivni znanstvenik, informatički znanstvenik te stručnjak za razvoj softvera. Glavni je istraživač kompanije Hanson Robotics iz Hong Konga u kreaciji robota Sophia.

Na riječkome Korzu danas je održana druga faza Student day festivala. Druga faza obuhvaća predstavljanje studentskih inicijativa, udruga i projekata. Danas su studenti imali priliku promovirali vlastiti rad te uz to  informirati  sve građane i studente.

U ponedjeljak na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u  Rijeci boraviti  će predsjednik Leopoldine – Njemačke nacionalne akademije znanosti i najstarije znanstvene akademije u svijetu, profesor doktor Jörg Hacker.

Od ponedjeljka 21. 5. mreža odjela i ogranaka Gradske knjiznice Rijeka bit će bogatija i za otočnu komponentu tj. Knjižnica “Vid Omišljanin” u Omišlju na otoku Krku postaje dijelom sustava Gradske knjižnice Rijeka.

Više o ovim temama poslušajte u Sovi info: