Skandal u Kalvariji

Predstava Skandal je politička satira u kojoj se radi o izmišljenom političkom i seksualnom skandalu kojeg su novinari otkrili za vrijeme trajanja Vladine press konferencije.
Vlada saziva press konferenciju s ciljem predstavljanja novog državnog projekta. Radnja se komplicira kada ministri saznaju da je u redakciju jedne od novinskih kuća dostavljena audio zapis spolnog odnosa neimenovane prostitutke i jednog od političara nazočnih na konferenciji.

Novinari pokušavaju razotkriti tko od političara doista stoji iza audio zapisa. To im polazi za rukom uz pomoć voditelja TV Dnevnika, reportera na terenu koji uživo prate konferenciju za novinare i neočekivane gošće u TV studiju. Osim što su uspjeli razotkriti političara koji stoji iza afere, uspjeli su otkriti i još jedan vrlo zanimljiv detalj…

Redatelji predstave Skandal Zvonimira Kučana i Dragana Simića objasnili su ideju: “Scenografija je zamišljena da izgleda upravo poput prave konferencije za novinare, a kao redateljima namjera nam je bila stvoriti osjećaj kod publike da su upravo oni sami novinari koji sudjeluju na istoj konferenciji. Predstava Skandal postoji isključivo kao šaljivi prikaz jedne izmišljene situaciji u kojoj su glavni akteri političari i grupa odvažnih novinara, te se nas dvojica nismo željeli doticati nikakvih aktualnih političkih situacija iz razloga što smo obojica podosta apolitične osobe. Predstava Skandal je naš autorski i redateljski debi koji smo ostvarili nakon samo pet mjeseci „staža“ u RiTeatru.”

Predstava Skandal prikazuje se ove nedjelje 6.5.2018. godine u 20:30 h u Kulturnom centru Kalvarija.

Ulaznice je moguće rezervirati na:

Evo što su nam još redatelji odali o samoj predstavi: