Preminuo je Avicii – Prisjetimo se sedam činjenica o njegovom životu

“Kada umrem, želim biti zapamćen po životu koji sam živio, ne novcu koji sam zaradio.” – tako započinje spot za pjesmu “The Nights” poznatogo Švedskog DJ-a i producenta. Pronašli smo sedam manje poznatih činjenica o čovjeku koji je za života utjecao na mnoge, a tako će sigurno ostati i nakon smrti.

Pravim imenom Tim Bergling, rođen je u Štokholmu 1989 godine, a miksanjem pjesama počeo se baviti već s osam godina. Riječ “avici” označava jednu od razina budističkog pakla no kako je na nekadašnjem MySpaceu to ime bilo zauzeto dodao je još jedno “i” na kraju riječi.

Povukao se sa scene 2016 zbog zdravstvenih razloga. Što je razlog smrti još nije potpuno jasno. Njegovu uspješnu karijeru pratila je borba s ovisnošću. Dvaput je hospitaliziran zbog alkoholizma, no zasad je nepoznato je li to imalo ikakvog utjecaja na njegovu smrt. Avicii se borio s upalom gušterače koja je uzrokovana pretjeranim konzumiranjem alkohola, a koja može biti smrtonosna. Prije četiri godine uklonjeni su mu žučni mjehur i slijepo crijevo zbog čega je bio otkazao niz nastupa.

Iza sebe je ostavio mnogo napornog rada izraženog kroz pjesme, a ostali činjenice poslušajte u ovotjednoj emisiji Sedam: