11. Dani zdravlja

Studentska udruga Medicinskog fakulteta FOSS Medri, u suradnji s CroMSIC Rijeka, Gradom Rijeka, Crvenim Križem, Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci, Studentskim zborom Medicinskog fakulteta u Rijeci i Hrvatskom liječničkom komorom organiziraju 11. Dane Zdravlja. Dani zdravlja će se odvijati od 9. travnja do 13. travnja na lokacijama Medicinski fakultet,
Korzo, ZTC te Tower centar.

Od 9 do 13 sati u subotu na riječkom Korzu obilježit će se Svjetski dan zdravlja.Uz tradicionalno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi te dijeljenja edukativnih brošura.

U subotu u 10.00 sati utrkom Trsatskim stubama započinje ovogodišnji Festival sporta i rekreacije Homo si teć. Ovogodišnji festival “Homo si teć” traje od 7. do 22. travnja 2018. i objedinjuje čak 9 različitih utrka.

Otvorenje Sportske ambulante održat će se u ponedjeljak s početkom u 10 sati na lokaciji Dvorana Mladosti, Trg V. Bubnja 1.
Cilj je unapređenje zdravstvene zaštite registriranih sportaša u Primorsko-goranskoj županiji osiguranjem besplatnog utvrđivanja opće zdravstvene sposobnosti te sustavno rješenje problema medicinske skrbi sportaša na ovom području.

U ponedjeljak s početkom u 17 sati u Galeriji Principij župan Zlatko Komadina otvorit će izložbu fotografija “Primorsko-goranska županija kroz vaš objektiv”. Posjetitelji će moći vidjeti 25 najuspješnijih fotografija pristiglih na foto natječaj Primorsko-goranske županije u 2017. godini, koje su snimili fotografi amateri iz svih krajeva županije.

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka u suradnji s komunalnim društvom Čistoća d.d organiziraju akciju darivanja krvi koja će se održati u Centru za darivanje krvi
u ponedjeljak od 15,00 do 18,00 sati u prostoru Doma Crvenog križa Rijeka.

Više o ovim temama poslušajte u Sovi info: