Lektorat za slovenski jezik na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci

U prizemlju Akvarija na Kampusu Sveučilišta povodom radnog posjeta visoke delegacije Sveučilišta u Ljubljani uz potpisivanje Ugovora o otvaranju Lektorata za slovenski jezik na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci započeo je 3. kongres hitne medicine s međunarodnim djelovanjem. Tijekom iduća tri dana studente završnih godina i mlade liječnike educirat će vrhunski stručnjaci, a uz teoriju u sklopu programa odvijat će se niz kvalitetnih radionica u malim grupama, kako bi se nova znanja i vještine što bolje savladale i u budućnosti provodile kroz praksu.

U subotu u 20 sati i 30 minuta, na jedan sat bit će ugašena rasvjeta na više lokacija u Rijeci, u sklopu najveće svjetske volonterske akcije Sat za planet Zemlju. 

U organizaciji Udruge žena operiranih dojki “Nada”, sutra na Korzu, održat će se obilježavanje Dana narcisa. Sredstva koja se prikupe prodajom narcisa, utrošit će se za nabavu klima uređaja Klinici za kirurgiju KBC-a Rijeka, donaciju Hrvatskom forumu protiv raka dojke Europa Donna za intraoperativno zračenje te rad udruge.

Više o ovim temama poslušajte u Sovi info: