Sveučilište u Rijeci ima svoj podlistak

Sveučilište u Rijeci od danas ima i svoj podlistak. Radi se o posebnom prilogu za visoko obrazovanje, znanost i umjetnost, naziva Vox academiae, a izlazi u sklopu časopisa Novi list.

Ministrica znanosti i obrazovanja- Blaženka Divjak sa svojim je suradnicima 13. veljače posjetila Sveučilište u Rijeci. Razgovarala je sa studentima koji su joj imali priliku postaviti pitanja, no zbog manjka vremena, mnoga su joj pitanja ostala nepostavljena. S obzirom na to, Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci omogućio je svim studentima da svoja pitanja dostave ministrici Divjak i tako dobiju odgovore na ono što ih zanima.

Centar za tehničku kulturu Rijeka u sklopu programa kluba za mlade- Ri connect organizira novi ciklus grupnih psiholoških radionica- Stay calm and.. Ciklus je namjenjen svim mladima od 15 do 30 godina koji žele upoznati sebe same, shvatiti kako se izboriti za sebe, naučiti razumjeti druge i razgovarati o različitostima.

Obilježava se Svjetski dan rijetkih bolesti. Rijetke bolesti skupina su različitih oboljenja čije je zajedničko obilježje niska zaštita i nedovoljna istraženost, a radi se o bolestima koje u definiciji pogađaju manje od 5 pojedinaca na 10 000 ljudi.

Klub mladih Rijeka organizirao je akciju prikupljanja odjeće i obuće za sugrađane grada Rijeke kojima je potrebna pomoć. Akcija je pokrenuta u ponedjeljak, a odaziv je veoma velik. Iz Kluba mladih poručuju kako se zahvaljuju svim ljudima dobre volje te da je prikupljen jako velik broj tople odjeće i obuće pa se mole građani da od sada doniraju samo donji veš, čarape te kape šalove i rukavice.

Detaljnije poslušajte u večerašnjoj Sovi info: