54 glasa za Damira Borasa

Sveučilište u Zagrebu danas je održalo izbore za rektora. U izboru su se nalazili trenutni rektor Damir Boras i profesor Damir Bakić s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.Svih 70 članova Senata pristupilo je tajnom glasovanju.Boras je odnio pobjedu s 54 glasova dok je njegov protukandidat, profesor na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Damir Bakić dobio 15 glasova. Jedan glas bio je nevažeći.

U 13 sati Svjetski savez mladih Hrvatska odražao je konfereciju za medije. Na konferenciji, pod nazivom naša zemlja treba mlade koji vjeruju u nju i nositelje vlasti koji se bore za njihov ostanak, govore su održali demograf Stjepan Šterc, Jelena Miljenović-voditeljica zagovaranja te Mateja Čop-voditeljica zagovaračkog tima.

U 12 sati u American Corneru Ogranka Trsat Gradske knjižnice Rijeka predavanjem je obilježen Black History Month. Predavanje je održala gošća Wylita Bell, iz odnosa s javnošću Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj. Svi posjetitelji imali su priliku ćuti priče o njezinoj obitelji te na kakve sve preprijeke svakodnevno nailaze.

U subotu i nedjelju od 10 do 18 sati, u dvorani Centra Zamet održat će se Međunarodna izložba pasa CACIB Rijeka koja će u dva izložbena dana okupiti oko 1000 izlagača iz cijele Europe .

Povodom 70. obljetnice ujedinjenja Rijeke i Sušaka, u ponedjeljak na panoima Grada Rijeke na Korzu u 11 sati, bit će postavljena izložba fotografija pod nazivom “Rijeka – Sušak 1948. – 2018., obljetnica ujedinjenja“. Svi prolaznici na Korzu moći će uživati u izložbi do 8. ožujka.

Više o ovim temama poslušajte u Sovi info: