Obrazovanje, znanost, humanost

“Obrazovanje, znanost, humanost”, tema je okruglog stola Sveučilišta u Rijeci koji je održan danas u gradskoj Vijećnici. Serija okruglih stolova jedna je u nizu aktivnosti obilježavanja 45. obljetnice Sveučilišta u Rijeci i 385.obljetnice visokog obrazovanja u Rijeci, a održavat će se kroz 2018. godinu.

U 12 sati u Gradskoj vijećnici Grada održano je potpisivanje ugovora o stipendiranju vrhunskih riječkih sportaša.Ugovori su potpisani sa 66 vrhunskih sportaša.

U ponedjeljak s početkom u 18 sati u Atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, održat će se otvorenje Rijeke psihologije. Manifestacija će se održati od 19. do 25. veljače 2018. godine u Rijeci i okolici s ciljem popularizacije psihologije i promicanjem njenog položaja u društvu organizacijom popularnih predavanja, radionica, promocija, tribina, okruglih stolova i znanstvenih kafića. Osim promocije struke, prodajom promotivnih materijala prikupljat će se sredstva za nabavu opreme za opremanje senzornog parka Centra za autizam.

Otvorene su prijave za 5.STIFF – Međunarodni studentski filmski festival. Ovogodišnje izdanje STIFF-a bavi se temom SNOVA. Prijave se primaju sve do 1. svibnja 2018.

Sutra, u prostoru Malog salona, od 9,00 do 14,00 sati Odsjek darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka i humanitarna udruga „Riječko srce“ organiziraju akciju darivanja krvi pod motom „Koliko jako kuca riječko srce?“

Više o ovim temama poslušajte u Sovi info: