http://www.mixdownmag.com.au/mixtape-dead

“Pussy Power” : “Pimpek Party”= 2:2

Ovog tjedna smo zarotirali shemu i spojili dvije emisije, “Pussy Power” i “Pimpek Party“, te tako u emisiji predstavili muško ženske glazbene sastave, odnosno četiri glazbena dua. 

Tu su se našli The White Stripes, Roxette, Denis & Denis i Nipplepeople.

The White Stripes je američki rock duo iz Detroita. Oformili su se 1997, a duo su činili tekstopisac Jack White (glavni vokal, gitara, klavir) i Meg White (bubnjevi).  Jack i Meg su bili u braku kad su započeli karijeru, no u međuvremenu su se rastali. Jack i Meg White objavili su šest albuma, prvi i posljednji praktički na isti dan: debitantski 15. lipnja 1999., a Icky Thump 19. lipnja 2007. godine. U tom su razdoblju evoluirali od garage rock minimalizma do jedne od najvećih rock atrakcija u posljednja tri desetljeća.

Nakon dulje stanke, The White Stripes raspali su se 2. veljače 2011. godine.

Švedski pop duo Roxette koji je svoju popularnost doživio na prijelazu iz osamdesetih u devedesete godine prošloga stoljeća, osnovani točnije 1986. godine, a čine ga pjevačica Marie Fredriksson i tekstopisac, gitarist, skladatelj i pjevač Per Gessle. Ostvarili su 19 UK top 40 hitova te nekoliko US HOT 100 hitova uključujući 4 broja #1 na Billboardovoj ljestvici: The Look, Listen To Your Heart, It Must Have Been Love i Joyride.

Godine 2002. duo je uzeo pauzu od snimanja i koncertnih turneja nakon što je pjevačici Marie Fredriksson dijagnosticiran tumor na mozgu. Nakon 8 godina pauze Roxette se vraćaju u velikom stilu 2009., a 2011. izdaju Charm School, prvi album nakon 10 godina.

Denis & Denis je hrvatski elektropop sastav iz Rijeke, osnovan 1982. godine. Sastav su činili Davor Tolja i Marina Perazić, objavili su četiri studijska albuma Čuvaj se! (1984.), Ja sam lažljiva (1985.), Budi tu (1988.). i Restart (2013.). Osamdesete su bile godine obilježene novim valom, zvukom syntha, ekstravagantnim modnim izričajima i naravno hitovima koje su objavljivali Denis & Denis. Apsolutno najpopularniji bend na prostorima bivše Jugoslavije, ali i danas omiljen na rijetkim koncertima koje održe.

Nipplepeople je hrvatska electro pop grupa osnovana 2008. godine. Nipplepeople čini tajanstveni maskirani dvojac. Do sada su dali jedina dva intervjua, a u jednom od njih su odgovore dali samo s glazbenim brojevima. Svoju tajanstvenost objasnili su, kako u moru žutila na glazbenoj sceni, primarno im je da stave svoju glazbu u prvi plan. Stekli su popularnost širom regije hit singlom “Sutra”, te obradom pjesme “Frka” Zdenke Kovačićek te nastupima na renomiranim ljetnim festivalima: EXIT, Hartera, Terraneo..