Kaleo Band (Source: YouTube)

Pimpek Party na Islandu: Kaleo!

U ovotjednom izdanju emisije Pimpek Party u kojoj inače pričamo u muškim glazbenicima, predstavljamo islandske rokere pod imenom Kaleo. Četveročlani bend čine JJ Julius Son – (vokal, gitara), David Antonsson (bubnjevi, vokal), Daniel Kristjansson (bas) i Rubin Pollock (gitara, vokal).

Prvi album “Kaleo” (iz 2013.godine) prošao je nezapaženo kao i EP „Glasshouse“ iz 2013.godine, no kada su 2014. preko Spotifyja izbacili singl “All the pretty girls“ u  USA dospjeli su na broj 27 alternativnih i broj 9 adult alternativnih singlova doživjevši čak 23 milijuna streaminga. S drugim albumom „A/B“ iz 2016.godine, progurali su se na scenu i doživjeli veliki uspjeh.

Značenje imena grupe Kaleo, na havajskom bi značilo „zvuk“. Svoj prvi veći nastup imali su 2012. godine na „Iceland Airwaves Music“ festivalu, krajem 2013. potpisali su ugovor sa islandskom diskografskom kućom Sena, a 2015. s  diskografskom kućom Atlantic Records. 

Grupa Kaleo trenutno je na američkoj turneji „No Filter“ s maherima glazbene scene Rolling Stonesima. Kad je takvo ime turneje u pitanju onda je bilo što, a kamoli turneja doslovno bez filtera.

U programu smo poslušali pjesme: “Vor i Vaglaskogi”, “Autumobile”, “Glass House”, “I Can’t Go On Without You”, “No Good”, “Way Down We Go”, “Hot Blood”.

(Emisiju Pimpek Party slušajte subotom u 00:15!)