Sudbina Marišćine nakon odluke Upravnog suda

23. svibnja, Upravni sud u Rijeci poništio je Rješenje o okolišnoj dozvoli za ŽCGO Marišćinu. Udruga Krizni eko stožer Marišćina podnijela je Upravnom sudu u Rijeci još 1. listopada 2014. godine tužbu za poništenje Rješenja o okolišnoj dozvoli koje je izdalo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

Dana 31. svibnja bez obzira na odluku Suda, centar Marišćina još uvijek radi. Da bismo saznali zbog čega odluka Suda još nije stupila na snagu, s obzirom na to da se očekuje njezina provedba, te što o odluci Suda, daljnjem radu Marišćine imaju reći članovi Udruge Kriznog eko stožera Marišćina, kontaktirali smo vlasnike ŽCGO Marišćine, tvrtku koja upravlja gospodaranjem centra, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Krizni eko stožer Marišćina.

Zamolili smo ih, ako nisu u mogućnosti doći, da nam pošalju pismeni odgovor na neka od pitanja. Odgovore koje smo dobili i koje nismo komentirali smo tokom emisije. U emisiji smo htjeli čuti sva mišljenja i razgovarati o sudbini Marišćine. Odazvale su se samo članice Kriznog eko stožera pa poslušajte o čemu smo razgovarali.