Izvrsni izvrsnima

„Izvrsni izvrsnima“ naslov je motivacijskog predavanja kojeg su Igor Mezić i Vladimir Parpura održali studentima Sveučilišta. Predavanje je prvenstveno bilo namijenjeno studentima koji su dobitnici stipendije za izvrsnost, a koliko ih je okupilo i s kojim ciljem ispričala je rektorica Snježana Prijić Samaržija.

Rok za prijavu na studentsko natjecanje Pokretač produžen je do 19. svibnja. Natjecanje organizira udruga Studentski informativni kutak a sudjelovati mogu svi studenti i studentice koji studiraju na jednom od hrvatskih sveučilišta, veleučilišta ili visokih škola, a koji su hrvatski državljani.

U RiHub-u je održana zelena radionica “Kolorflorista” u sklopu programa Riječkog zelenog tjedna. Polaznici radionice naučili su kako manipulirati bojama cvijeća u svom vrtu ili kako dobiti željenu prirodnu boju koju je moguće koristiti u hrani, piću i umjetnosti.

Predstavljen je EU projekt „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“ kojim će se dostići europski standardi u upravljanju komunalnim otpadnim vodama.

Servis Gradonačelnik.hr napravio je veliko anketno istraživanje u koje su bili uključeni svi hrvatski gradovi, a odnosilo se na izdvajanja novca za učenike i studente tih gradova. Kada se u obzir uzmu gradovi koji studentima dijele najviši iznos stipendija, najbolje prolaze studenti u Umagu, Poreču i Obrovcu.