NeuRi 2019

Otvoren je 9. Studentski kongres neuroznanosti – NeuRi 2019 na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Kongres se održava do 28. travnja 2019. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci i Psihijatrijskoj bolnici Rab. Radi se o stručno-znanstvenom kongresu čija su ciljana publika studenti medicine i psihologije kao i studenti srodnih (bio)medicinskih smjerova Sveučilišta u Rijeci te zainteresirani studenti iz ostatka Hrvatske i šire regije.

Nacionalni kongres studentskog predstavništva – STUP  otvoren je na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Kongres je pokrenut po prvi puta ove akademske godine 2018./2019., kao odgovor na rastuću potrebu za edukacijom studentskih predstavnika koji su izabrani od strane studenata u studentske zborove visokih učilišta Republike Hrvatske.

U Cresu je održana primopredaja palače Moise nakon završetka radova obnove. Ključeve je preuzela rektorica riječkog Sveučilišta Snježana Prijić Samaržija , a najveća renesansna kuća u Cresu postat će Sveučilišni centar za cjeloživotno učenje i društvene znanosti. Projekt vrijedan 4 milijuna i 150 tisuća eura je  Europska unija sufinancirala sa 85 posto iznosa.

U ponedjeljak s početkom u 11 sati u cafe-baru Akvarij na Kampusu Sveučilišta u Rijeci bit će održan okrugli stol i tribina ”Budućnost u Hrvatskoj’’ čiji je cilj zadržavanje mladih obrazovanih ljudi u Hrvatskoj.