Marie Sklodowska-Curie

Otvoren je poziv na natječaj za individualne stipendije za 2019. godinu u okviru Marie Sklodowska-Curie akcije. Natječaj je otvoren do 11. rujna. Ove stipendije su namijenjene iskusnim istraživačima, odnosno onima koji imaju doktorat ili minimalno četverogodišnje iskustvo istraživačkog rada u punom radnom vremenu.

Od sljedeće akademske godine studentima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci je ponovno omogućen izlazak na izvanredni rok u rujnu za predmete iz zimskog semestra. Izvanredni rok će se odvijati u dva termina, od kojih student može birati jedan. Također svaki student može izostati minimalno 4 puta tijekom nastave u odnosu na dosadašnja 3 dopuštena izostanka.

U četvrtak, počinje 4. Regionalni susret studenata psihologije – SPiRi. Krovna tema ovogodišnjeg susreta bit će „Cyberpsihologija i tehnološki napredak“. Sudionici će imati priliku sudjelovati na sedam pozvanih predavanja, četiri radionice, tribini, okruglom stolu, predstavljanju studentskog projekta i tri sekcije studentskih izlaganja.

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka i Aktiv darivatelja krvi Kraljevica organiziraju akciju darivanja krvi sutra od 8,00 do 12,00 sati u prostoru Hotela Kraljevica.