Svježa berba glazbeno filmskih originala!

Tema ovotjedne emisije su originalne pjesme koje ste mogli čuti u filmovima koji su izašli unazad godinu dana!

Počinjemo s pjesmom “Suspirium” Thoma Yorkea, inače glavnog vokalista benda Radiohead koji se po prvi put našao u ulozi kompozitora. Yorkeov rad na klasičnom hororu Suspiria uključuje 25 različitih kompozicija u rangu od čistih instrumentala, međukadrovskih interludija, do pjesama u tradicionalnoj formi u kojima se, na ponekim mjestima, pojavljuje i Yorkeov vokal. Kompletan soundtrack, aranžerski i autorski, pripada Yorkeu, a tehnički je izveden u suradnji sa Sam Pettsom – Daviesom, te flautistom Pashom Mansurovim. Ostale instrumente i zvukove pokriva London Contemporary Orchestra i istoimeni zbor.

Grupa Arcade Fire snimila je pjesmu “Baby Mine” za film Dumbo. Radi se o novoj verziji Tima Burtona koja je u kinima osvanuo krajem ožujka. Pjesma “Baby Mine” zapravo je obrada pjesme koju je 1941. izvela Betty Noyes, a u aranžmanu Arcade Fire obitelji dobila je jedno sasvim svježe ruho.

Pjesme “On My Knees”, kolaboracija UNKLE-a te Michaela Kiwanuke za film Roma, te jedan domaći bend Les i pjesma “Isprati od Soli” iz filma Aleksi. Film Aleksi najavljen je kao generacijski film za sve na prijelazu u treće desetljeće života, a kroz film se prožima čak pet skladbi LES-a. Frontmen grupe Les, Tvrtko Hopek, izjavio je kako mu se kroz ovu suradnju ispunila velika želja, barem što se rada kroz glazbu na filmu tiče.

Film Roma, ima stilski raznolik soundtrack, od salsa ritmova do soula, pa smo tako izdvojili pjesmu “On My Knees” kao kolaboraciju trip hop umjetnika UNKLE-a, te Michael Kiwanuke a i poruke koju ona odašilje.