Kako napisati dobar prikaz slučaja?

Ovoga tjedna u programu Radija Sove ugostili smo dvije Maje – Maju Mrak i Maju Ploh, studentice 4. i 5. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Maje su nam se u studiju pridružile jer uz svoje kolege čine dio organizacijskog odbora radionice ‘Kako napisati dobar prikaz slučaja?’, koju organiziraju Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci i znanstveno-stručni časopis Medicina Fluminensis, uz potporu Znanstvenog odbora svih studenata. 

Pod vodstvom doc. dr. sc. Nine Pereza, kreatorice i voditeljice radionice, ujedno i izvršne urednice časopisa Medicina Fluminensis, uz sudjelovanje suradnika i gostujućih predavača, prošle godine po prvi puta održana  je radionica pod istim nazivom koja je imala za cilj omogućiti studentima stjecanje osnovnih znanja i vještina pripreme i pisanja prikaza slučaja te će se ista ponoviti sredinom veljače ove godine.  

Nakon nastavka kreativnog procesa pisanja članaka kroz naredne mjesece, studenti će sa završnim verzijama konkurirati za poziciju tri najbolje napisana prikaza slučaja, koji će dobiti priliku za objavu u časopisu Medicina Fluminensis.

Više o samoj radionici, ali i iskustvima naših gošći, poslušajte u nastavku: