Coldplay: A Head Full Of Dreams

Popularna britanska grupa “Coldplay“, svjetskom premijerom svojeg dokumentarca “A Head Full Of Dreams”  odlučila je na jednu noć spojiti sve fanove. Mnogi fanovi su okupirali i riječku kinodvoranu, zadovoljno tapkajući nogama i pjevušeći “sotto voce” sad već bogatu diskografiju ovog benda.

Film prikazuje bend od samog nastanka i garažnih nastupa, do nastupa na zvjezdanim stadionima. Redatelj Mat Whitecross, pratio je članove svih ovih godina i skupio preko tisuću sati video materijala. Osim nikad viđenih video materijalna, publika se mogla prisjetiti ili čak poslušati neke pjesme koje su manje popularne, poput “Prospekt’s March/Poppyfields” sa sedmog EP-a Prospekt’s March.

Privatan život članova se nije previše spominjao, izuzev Chrisa i njegovog razvoda, ali u kontekstu albuma “Ghost Stories” za kojeg i sam Chris kaže kako je bio katarzičan, s obzirom da je nastao u periodu kad je on bio izgubljen. 

Drugi album koji se dosta spominjao je “A Rush Of Blood to the Head” iz 2002. godine, a uz postojeće spotove, ekipa je fanove počastila i sa video isječcima koji prikazuju sam razvoj i pisanje pjesama, poput videa gdje Chris sjedi za klavirom i “nabada” prve akorde pjesme “The Scientist“.