Reproduktivna pravda za pravednije društvo

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održana je stručna konferencija pod nazivom “Reproduktivna pravda za pravednije društvo”. Pojam reproduktivna pravda označava niz zasebnih prava koja su vezana uz reproduktivna prava, kao što je pravo na medicinski potpomognutu oplodnju ili humani porod, no u obzir uzima i socijalne i društvene uvjete koji su nužni kako bi osoba mogla donositi odluke o vlastitom životu.

U CTKu Rijeka održano je događanje Vrijeme je za pokret gdje su se svi sudionici mogli kroz formu žive knjižnice informirati o mogućnostima za mobilnost.Žive knjige ovog puta bile su mlade osobe koje su koristile mogućnosti za mobilnost u svrhu učenja ili volontiranja, kao i organizatori razmjena mladih, predstavnici organizacija akreditiranih za provedbu Europske volonterske službe, Europskih snaga solidarnosti, Erasmus koordinator s Ekonomskog fakulteta u Rijeci, predstavnici ESN Rijeka te predstavnici Udruge Žmergo iz Opatije.

Na panoima na riječkom Korzu, ispred zgrade Grada Rijeke postavljena je izložba “Moje mjesto pod suncem” povodom Međunarodnog dana međusobnog pomaganja.

U Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka u ponedjeljak s početkom u 18 sati biti će održano druženje s hrvatskom književnicom Milenom Benini. Milena Benini, publici poznata po nagrađivanim romanima Djeca vječnosti i kaosa i Prodavač snova, ali i kao majstorica kratke forme u Mjesecu hrvatske knjige 2018.

Više o ovim temama poslušajte u večerašnjem izdanju Sove info: