A Star is Born (2018.)

“Music is essentially twelve notes between any octave. Twelve notes and the octave repeats. It’s the same story told over and over. All any artist can offer the world is how they see those twelve notes.”

Dugo iščekivana glazbeno filmska poslastica, A Star is Born napokon je došla u naša kina, a mi smo u programu imali prilike sa vama poslušati odabrane pjesme sa njenog soundtracka.

Film je četvrta verzija, a treći remake istoimenog filma iz 1937. godine. Prva verzija koja je bila romantična drama, zatim mjuzikla iz 1954. godine, pa rock verzije iz 1976. godine i sadašnje rock/country/pop verzije, koju je režirao Bradley Cooper. Osim što je režirao film, Bradley je sudjelovao u pisanju scenarija, utjelovio glavni lik Jacksona Mainea, uz svoju partnericu Lady Gagu koja glumi zvijezdu u usponu – Ally.

Soundtrack filma je izašao 05. listopada, i na njemu možete pronaći 34 zapisa, što pjesama, što dijaloga iz filma. Svaki glazbeni broj izveden je i snimljen uživo na setu, što je rjetkost u današnjim glazbenim filmovima, ali to je ono što ga čini jedinstvenim.

Ekipa koja je sudjelovala u kreiranju pjesama je vrlo raznolika. Počevši s Lukas Nelsonom, Mark Ronsonom, Jason Isbell, Diane Warren i Andrew Wyatt. Soundtrack je hvaljen i mnoge pjesme već isplivavaju po vrhovima raznih top ljestvica, a predviđaju se i mnoge nominacije.

Ako vas zanima više, ali i koje pjesme smo imali prilike preslušati u programu, saznajte klikom na link.