Čarolija Nine Kraljić

Pjevačica osebujnog stila, ali i specifičnog glasa kojega mnogi glazbenici opisuju i nazivaju instrumentom. Nina Kraljić je hrvatska pjevačica koja je stupila na glazbenu scenu nakon pobjede koju je odnijela u glazbenoj emisiji The Voice – Najljepši glas Hrvatske. Nakon emisije za Ninu se otvaraju brojne glazbene prilike te je snimila svoj prvi singl „Zaljuljali smo svijet“.

2016. godine predstavljala je Hrvatsku na Eurosongu koji se održavao u Švedskoj. Nastupila je s pjesmom “Lighthouse” s kojom je u polufinalnoj večeri završila na desetom mjestu i tako se plasirala u finale natjecanja gdje je završila na 23. mjestu. U rujnu 2016. godine objavljuje debitantski album “Samo” na kojemu se nalazi 11 pjesama. Pjesme su kombinacija Nininih interpretacija tradicionalnih pjesama te autorskog materijala na hrvatskom i engleskom jeziku.

U listopadu 2017. godine je predstavila spot za pjesmu “Negdje” u kojemu je pokazala i plesno umijeće. Postoje dvije verzije pjesme, hrvatska i hebrejska, a s te dvije verzije Nina je pokazala svoju ljubav prema izvornoj etno glazbi koja duhovnost, mističnost i ljepotu spaja sa suvremenim glazbenim pravcima. Osim glazbe koja je njezina strast, posudila je glas mnogim likovima u crtanim filmovima i serijama sinkroniziranima na hrvatski jezik, a jedan od mnogih je Snježna kraljica.

Nina Kraljić je hrvatska glazbena kraljica. Večeras nas je odvela u mnoge svjetove, a svi koji ste propustili emisiju Pussy power poslušajte čaroliju Nine Kraljić: