Hrana i zajednica

„Hrana i zajednica“ projekt je Udruge centra za kulturu dijaloga Rijeka, a predstavljen je u suradnji s riječkim Ekonomskim i Filozofskim fakultetom te Zelenom akcijom iz Zagreba.  Cilj projekta je uključivanje studenata u društveno korisni rad te pronalazak rješenja za problem nedovoljnog doniranja i prekomjernog bacanja hrane u Hrvatskoj.

U želji za proširenjem svojeg radnog prostora dvije studentice Akademije primijenjenih umjetnosti otvorile su novi atelje. Dolores Đuračić i Silvia Golja posjetiteljima su omogućile razgledavanje njihovih radova uz druženje.

“Dosada i smisao života” naziv je predavanja koje je održano na riječkom Filozofskom fakultetu u sklopu Norveških dana u Rijeci. Predavanje je održao najpoznatiji publicist među norveškim suvremenim filozofima Lars Svendesen.

Na Korzu je održan gastronomski događaj pod nazivom “Okusi Norveške na Korzu”, u sklopu Norveških dana u Rijeci. Cilj Norveških dana je kroz niz kulturnih, poslovnih i društvenih događaja građane upoznati s norveškom kulturom i načinom života, ali i osnažiti veze koje tradicionalno postoje između riječkog kraja i Norveške, naročito u pomorstvu i brodogradnji.

Studenti udruge FOSS MedRi održali su 61. Bal medicinara, koji se odvio na istoj lokaciji kao i prethodnih godina tj. u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner. Bal je bio humanitarnog karaktera, te je njegov smisao bio iskazivanje pomoći i solidarnosti prema onima kojima je to potrebno. Ove godine sredstva su se prikupljala za Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka.

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka u suradnji s Luka Rijeka d.d. organizira akciju darivanja krvi u subotu od 9,00 do 12,00 sati u Upravnoj zgradi  Luka d.d.

Više o ovim temama poslušajte u večerašnjoj Sovi info: