NeuRi 2018

Svečanim otvorenjem započeo je stručno-znanstveni kongres: „Osmi studentski kongres neuroznanosti – NeuRi 2018“. Kongres će se održati od 20. do 22. travnja na Medicinskom fakultetu u Rijeci i na otoku Rabu. Kongres se odvija pod već dobro poznatim motom „Edukacija & iskustvo“ i okupit će zaljubljenike u neuroznanost, preko 200 studenata iz Hrvatske, regije i Europe uz uvažene goste i predavače.

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održana je Inspire me konferencija. Inspire Me predstavlja jedinstvenu konferenciju u kojoj uspješni pojedinci iz različitih područja sa sudionicima dijele svoje ideje, znanja te životna i poslovna iskustva.Govornici su podijelili svoje uspješne karijerne i poduzetničke priče, a predavanja i radionice održali su vodeći domaći i inozemni profesionalci iz područja financija, marketinga, managementa, IT, prodaje, dizajna, soft skills i dr.

HNK Ivana pl. Zajca sutra nudi svim studentima besplatne ulaznice za čak 2 predstave.

Povodom obilježavanja Dana Trsata, u subotu na Trsatu će se održati povijesni spektakl “Povratak Frankopana”, cjelodnevno zbivanje koje se ove godine održava po drugi puta.

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka i Aktiv darivatelja krvi Kraljevica u subotu organiziraju akciju darivanja krvi od 8,00 do 12,00 sati u prostoru Hotela Kraljevica.

U nedjelju održat će se završnica ovogodišnjeg, 22. po redu Festivala sporta i rekreacije “Homo si teć”. Nakon dvije odrađene utrke, 539 skok utrke Trsatskim stubama i Molo longo trka, nedjelja donosi čak 7 utrka: 3. Riječki maraton, 17. Riječki polumaraton, utrku štafeta 3×7, Desetku powered by Heineken 0.0, dm mići trk, Memorijalnu utrku Milke Milinković te veliku utrku građana. Start svih utrka je u 10:30, na Korzu.

Više o ovim temama poslušajte u Sovi info: