‘Ko su ova dva debila?

U emisiji Student i po’ često ugostim razne ljude koji se bave raznim zanimljivim stvarima. Teme variraju od biznisa, modnih blogova i humanitarnog rada, ali nikada još do sada u eteru nisam imala ‘svjetske’ putnike. Prije nekoliko dana u goste mi je došao Vid Juračić. Ukoliko vam njegovo ime nije poznato, njegovo lice sigurno ste mogli zamijetiti dok ste se recimo vozili autom ili šetali negdje kod restorana Index na ovakvom plakatu:

Vid ispred bilboarda u Zagrebu

Naime Vid čini polovicu dua ‘dva debila’ kako su se nazvali on i njegov prijatelj Marko Mrkić. Njih dvojica već godinu dana putuju kako svijetom tako i Hrvatskom te snimaju zanimljive videe na YouTube-u. Pomislili biste sad sigurno: ‘Godinu dana? Ah to nije ništa, gdje su uostalom sve mogli otići? ‘ E pa osim recentnijeg puta u Tajland (da, U Tajland, ne NA njega xD), dečki su, da ne povjerujete, otišli skroz do…………………Samobora. Tako je, dobro ste čuli, radi se o putu u skroz daleki Samobor gdje su tražili najbolju kremšnitu. Nakon jedenja i jedenja desetaka kremšnita, jesu li pronašli onu najbolju, pogledajte sami u videu Rat Kremšnita:

 

Ali da se mi sad vratimo na ozbiljniju temu, ova dva neozbiljna momka, kako su dečki uopće postali popularni? Pa prije tog zadnjeg puta u Tajland (na koji su otišli skroz slučajno, a kako morat ćete poslušati u emisiji jer vam nećemo sve otkriti), druga polovica dua – Marko Mrkić, napisao je u Facebook grupu ‘Tražim- nudim studentski posao’ , jedan prilično zanimljiv oglas .

Post je završio u svim Hrvatskim medijima, a Vid i Marko postali su toliko popularni da gdje god se pojave oko sebe moraju imati barem 2 zaštitara. Svaki.
Šalu na stranu, dečki stvarno puno rade, Vid snima videe, a Marko piše postove. Što ih sve čeka u budućnosti Vid nam nije želio otkriti, ali ne sumnjam uopće da ćemo se dobro nasmijati.

Da ja ne duljim, ako želite znati više o tome kako su počeli, koji im je koncept, ima li Marko još uvijek curu i jesu li bazukama gađali krave u Tajlandu, poslušajte ovdje:

 

P.S. A što Purgeri rade kad dođu u Rijeku, pogledajte tu: