10 godina Odjela za informatiku

Na Sveučilištu u Rijeci danas je svečano obilježena 10-ta obljetnica Odjela za informatiku, što trenutačno broji oko 500  studenata. Pročelnica odjela Patricija Poščić istaknula je kako se sve veći broj studenata zanima za informatiku, pa je primjerice 2005-te godine bilo upisanih 25, a ove njih 80.

U subotu s početkom u 10.00 sati, utrkom riječkim lukobranom Molo longo nastavlja se ovogodišnji Festival sporta i rekreacije Homo si teć.

Ako pišete ili želite pisati roman, kratku priču ili scenarij CeKaPe pripremio je nešto upravo za vas. Centar za kreativno pisanje CeKaPe rijeka i ove godine održava besplatnu semestralnu radionicu pisanja kratke priče za sve maturante i studente. Radionice se održavaju srijedom od 20 sati u 10 termina. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail adresu info@cekape.com, a sve dodatne informacije možete pronaći na internetskoj stranici centra. Požurite jer je broj mjesta ograničen.

Odsjek darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka i Aktiv darivatelja krvi Čavle organiziraju akciju darivanja krvi u subotu od  8,00 do 13,00 sati u Domu Čavle.

Više o ovim temama poslušajte u Sovi info: