8. Dan povijesti umjetnosti

8. Dan povijesti umjetnosti održan je danas na Filozofskom fakultetu. Ovogodišnji se Dan povijesti umjetnosti bavio gradskom baštinom. Baština gradova opipljiv je spoj prošlosti i budućnosti koji nas okružuje, a cilj svih posjetitelja bio je da ih pobliže upoznaju. Dan je obilježen Stručnim skupom, otvorenjem izložbe „ Spoliji u urbanim prostorima“, radionicama te tribinom MMSU Benčić – od tvorničkog kompleksa do kulturnog kvarta.

Tehnički fakultet u Rijeci zapošljava asistenta. Posao je na puno radno vrijeme i uključuje besplatan doktorski studij. Tema znanstveno-istraživačkog rada bit će komunikacija mislima za osobe s invaliditetom. Prijave traju sve do 27. ožujka. Sve upute za prijavu mogu se pronaći na Facebook stranici Asistivne tehnologije ili na web stranici riteh.uniri.hr

U ponedjeljak s početkom u 11 sati i 30 minuta u Auli Magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci održat će se obilježavanje 5 godina Centra za Napredne studije Jugoistočne Europe. Ovaj dan bit će obilježen prikladnim programom održanom na engleskom jeziku.

Veleposlanstvo Irske u Hrvatskoj u suradnji s hrvatskim gradovima ponovno će sudjelovati u godišnjoj inicijativi Tourism Irelanda “Global Greening” čime će se proslaviti Dan sv. Patrika, koji se obilježava ovu subotu.

Za sve ljubitelje knjiga antikvarijat ex libris pripremio je posebno iznenađenje.VELIKA RASPRODAJA više tisuća knjiga nastavlja se do kraja ožujka! Romani, biografije, fantastika, sabrana djela, povijest, povijesti umjetnosti i još mnogo toga trenutno se može pronaći po bitno sniženim cijenama.

Više o ovim temama poslušajte u Sovi info: