Prijelomni čas u kinu Sloboda

U kinu Sloboda u Lovranu je 20. siječnja ekranizirana biografska ratna drama redatelja Joea Wrighta: ˝Prijelomni čas˝. U ranim danima Drugog svjetskog rata, sudbina zapadne Europe je u rukama novoizabranog britanskog premijera Winstona Churchilla. Churchill mora odlučiti hoće li pokleknuti pred zloglasnim Hitlerom ili će ustrajati u borbi za ideale, slobodu i neovisnost naroda. Dok se nezaustavljive nacističke snage gotovo prelijevaju zapadnom Europom, Ujedinjeno Kraljevstvo nije lišeno straha od neizbježne invazije. S nepripremljenom javnošću, skeptičnim kraljem i nepodržavanjem vlastite stranke, Churchill mora donijeti možda najznačajniju odluku u karijeri sasvim sam. U pokušaju da se suprotstavi teroru morat će izdržati prijelomni trenutak, okupiti narod i pokušati promijeniti tijek svjetske povijesti. Winstona Churchilla tumači Gary Oldman koji je za ulogu osvojio Zlatni globus – za najboljeg glumca.

Zgrada kina Sloboda je stara preko 100 godina, sagrađena je 1911. godine.
Nakon što je zgrada kina desetak godina stajala neiskorištena, lovransko je kino potpuno obnovljeno te je počelo s radom u siječnju 2017. godine.  Od tada se redovno jednom tjedno prikazuju kino projekcije – u 17:00 sati je projekcija za najmlađe, a u 20:00 sati je projekcija igranog filma.

Repertoar kina je raznovrstan – većinom se održavaju projekcije najnovijih hit filmova svih žanrova, ali povremeno se prikazuju i tematski stariji filmski naslovi poput: Noć živih mrtvaca (1968.), Kikina dostavna služba (1989.), Snatch (2000.), Noć vještica (2007.) i brojni drugi.
Događanja u kinu možete pratiti na facebook stranici Kino Sloboda Lovran.

Razgovarali smo s filmskim selektorom kina Sloboda Mirkom Nađom. Poslušajte: