Neboderi – Grad među oblacima

Započeo je arhitektonsko – urbanistički festival “Neboderi – grad među oblacima” održava se  4. – 6. 10.2017. u Rijeci te se  bavi  fenomenom stambenih višekatnica – nebodera. Zamišljen je kao trodnevni skup  radionica, predavanja, izložbi koje za cilj imaju promicanje nebodera kao nosioca riječkog identiteta ali i  stambenog fenomena nastalog po 2. Svjetskom ratu. Kao krajnji rezultat Dana Nebodera, predviđeno je uređenje urbanog vrta na krovu nebodera Š-6 na Rastočinama.

Ovaj tjedan i fanovi znanstvene fantastike u Rijeci napokon dolaze na svoje. U petak, 6. Listopada zapocinje trodnevna konvencija  znanstvene fanstastike Rikon. Program objedinjuje znanost, umjetnost, književnost i znanstvenu fantastiku, a sve to kroz prizmu obrazovnih aktivnosti u obliku predavanja, tribina, radionica, igri i mnogih drugih. 

Projekt ‘tete i barbe pričalice’u organizaciji Udruge za promicanje dobrobiti djece ‘Portić’, ovu će se godinu održati po deveti put. Projektom educirani volonteri svake večeri svojim pričama djeci uljepšavaju i olakšavaju boravak u bolnici čime svjedoče brojne pozitivne reakcije djece, roditelja i medicinskog osoblja.